Indlæser Begivenheder

Sveriges Lapland – Natasha Aarup – Vinterferie nord for polarcirklen

28 januar 2024 15:15 - 17:30

Sveriges Lapland: jeg ville gerne opleve nordlys, ishotel og samernes land, og har læst om hvor der kunne være bedste muligheder for det. Jeg kendte hverken til Kiruna eller Abisko inden, men har læst, at de har en geografisk position der giver særlig gode muligheder for at opleve mange natter med klar himmel, samt at de ligger lige under den magnetiske ring, som nordlys er. Ishotellet fandt jeg også i nærheden, i Jukkasjärvi. Transportmuligheder er gode, både med nattog eller fly fra Stockholm. Og så var Sverige nemt at rejse til i december 2021., hvor vi var af sted for første gang.
Jeg er enig med Mette i, at himlen i dagslys ser magisk ud, og solen skinner over de snedækkede trætoppe i bjergene. Der er en stilhed og ro, hvor man får lyst til at gå helt ned i tempoet. Vi overnattede på Camp Ripan, som er virkelig godt sted, med hyggelige hytter, god morgenmad, spa faciliteter, aktiviteter. For to år siden tog vi både på en hundeslade om dagen, på en frøsen sø, og en om aften, igennem skoven, og på en guidet tur til Ishotel og Nutti Sami Siida, som er samernes frilandsmuseum, med traditional caffe, rensdyr, og deres lille kirke. I år tog vi taxa til Ishotel, og derfra gik til Nutti Sami Siida, hvilket er meget billigere variant. Og så er der Abisko nationalpark, med deres Aurora Sky station, som dog var lukket pga. lav temperatur.
Vi var ude og stå på skøjter på en frøsen sø. Skimuligheder er der også. Der er både en bakke med skilift, og så er der langrend.
I år var temperaturen den laveste i Sverige i 25 år.
Det har vi ikke set komme.
-43,6 er der blevet målt om natten.
-39 om dagen.
Har man rigeligt med tøj på, og får dækket ansigtet også, kan man sagtens være ude.
Varmt arktisk tøj hører også med i de fleste af ture og udendørs aktiviteter som man bestiller.
Jeg tænker, at det vil nogenlunde være de emner som jeg kunne sige lidt om.

Om Natasha Aarup: Jeg hedder Natasha Aarup og har været med i DBK siden 2020, som giver mig mange gode muligheder for at følge med i spændende rejseberetninger og blive inspireret. Jeg har stor nysgerrighed omkring at opleve og lære at kende fremmede kulturer og traditioner, og kan også begejstres meget for forskellige naturoplevelser.
Jeg er født og vokset op i den tidligere Jugoslavien, i Sarajevo, som er hovedstad i Bosnien. Jeg har som barn været meget begejstret for at møde børn fra andre lande som kom som tourister ved det kroatiske kyst, og husker tydeligt stemningen ved vinter olympiaden i ’84.
Jeg har boet i Danmark i snart 21 år, og mine rejser gik for alvor i gang i disse år.
Jeg er gift og har to børn på 12 og 15, som er glade for at tage med på de forskellige ture.
Jeg er uddannet psykolog og arbejder til dagligt både i psykiatrien og i min egen praksis.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
søndag 28 januar
Tidspunkt:
15:15 - 17:30