En Rejsecafé

Café Globen åbnede i 2005 af en gruppe medlemmer af De Berejstes Klub, som ønskede et sted at holde foredrag og mødes med andre rejse-entusiaster og folk fra andre lande og kulturer

Vores historie

Café Globen blev i 2005 stiftet som en rejsecafé af knap 50 medlemmer af De Berejstes Klub (DBK), der købte andele á 1000 kr. i Café Globen ApS. Lokalerne, vi flyttede ind i, var en gammel motorcykelkøreskole, så der var ingen bar eller toiletter på stedet, men til gengæld var der malet fantasifulde tegninger af motorcykler på væggene. Et større restaureringsarbejde blev sat i værk, hvor gulvene blev skiftet, væggene og lofter blev malet, baren og køkkenet blev bygget, og der blev opført toiletter. Herudover kom indretningen af lokalerne, installationen af de tekniske fornødenheder som fadølsanlæg, espressomaskine og stereoanlæg, og endelig – d. 11. marts 2005 – kunne Café Globen slå dørene op for vores gæster. Café Globen drives stadig i dag af frivillige og ulønnede rejseentusiaster. Velkommen til Café Globen – your door to the world!

Berejste tendere bag baren​

Café Globens største aktiv er afgjort de berejste tendere, som alle arbejder ulønnet for netop at give caféens gæster mulighed for at få gode rejsetips og historie fra hele verden. Hvor ofte får man fx sin fadøl serveret af en tender, som lige har været i Guinea Bissau eller Turkmenistan? Du kan også være sikker på, at tenderen eller andre gæster gerne vil høre om din seneste rejse, mens du nyder en øl eller drink i baren.

Gratis rejseforedrag og andre events

Rejseforedrag afholdes – med undtagelse af den allerhedeste sommertid –tirsdag til torsdag af både medlemmer af De Berejstes Klub eller andre globetrottere, hvoraf flere er hel- og halvprofessionelle skribenter og/eller fotografer. Der er også mulighed for at opleve rejsebranchens foredrag, når rejsebureauer fortæller om deres spædende distanationer. Rejsebureauforedragene fortæller ofte interessante beretninger om rejesdistationerne og også mange gode tips om, hvad man kan opleve på de forskellige rejser. Det kan både være grupperejser, individuelle rejser, aktive rejser, kulturrejser osv. Du kan følge med i Café Globens udbud af spændende foredrag her på hjemmesiden, samt på Caféens Facebook og Instagram sider – som blandt andet, er linket nede i bunden. Foredragene er som udgangspunkt GRATIS og ALLE er VELKOMNE 😊 Du har også mulighed for at modtage vores ugentlige nyhedsbrev, så du hver uge automatisk modtager de næste ugers program. Hvis du selv ønsker at holde et foredrag eller anden event på Café Globen, så kontakt os her.

Events

Rejseforedrag afholdes – med undtagelse af den allerhedeste sommertid –tirsdag til torsdag af medlemmer af De Berejstes Klub og andre rejseentusiaster, hvoraf flere er hel- eller halvprofessionelle skribenter og/eller fotografer.  Der er også mulighed for at høre rejsebranchens foredrag, når rejsebureauer fortæller om rejser til spændende destinationer. Det kan være grupperejser, individuelle rejser, aktive rejser, kulturrejser, motorcykelrejser osv. Du kan følge med i Café Globens udbud af spændende foredrag her på hjemmesiden samt på Caféens Facebook- og Instagram-sider.  Foredragene er som udgangspunkt GRATIS, og ALLE er VELKOMNE 😊

Nyhedsbrev

Du har mulighed for at modtage vores ugentlige nyhedsbrev, så du automatisk bliver opdateret med kommende begivenheder.

  

VIL DU FORTÆLLE OM EN REJSE

Hvis du selv har en spændende eller anderledes rejseoplevelse, som du gerne vil fortælle om, så hører vi gerne fra dig. Det kan også være, at du har tabt dit hjerte til et helt specielt sted eller et folkeslag i udlandet, som du gerne vil fortælle andre om.  Din alder er lige meget, du skal bare have noget på hjerte. Kontakt os, hvis du gerne vil holde foredrag:

Events og dans

Udover rejseforedrag foregår der også mange events på Café Globen. Det kan fx være landefester, julefrokost, dans, rejsequiz, smagning af øl, rom, champagne, osv. Følg derfor med på hjemmesiden, hvor der hele tiden kommer nye arrangementer – eller endnu bedre, tilmeld dig det ugentlige nyhedsbrev.

Drikke fra hele verden og ”Bring Your Own Food”

Varesortimentet på Café Globen afspejler den spændende verden, vi rejser ud i. Vi forsøger at finde kvalitetsprodukter fra forskellige hjørner af verden, hvor man med nostalgi i tankerne kan sidde og nyde en verdensklasse-rom fra fx Guatemala (Ron Zapaca – 23 års) eller Peru (Millonario – 15 års); et friskt pust fra Brasilien i form af Caipirinha – eller en hvilken som helst anden drink fra vores drikkekort. Hvis du derimod er global te-entusiast, er der mulighed for at prøve te fra de bedste teplantager i verden.

Også øl-kortet repræsenterer den mangfoldige verden, og hvad enten du er ølentusiast, ølnyder eller berejst ølfreak kan du med garanti finde noget interessant øl – enten på fad eller på flaske. Vores mål er at have et bredt udvalg af øltyper fra mange lande og kontinenter. Normalt har vi cirka 30 forskellige øl fordelt på omtrent 15 forskellige øltyper – herunder også alkoholfri øl. Med andre ord: Der er nok at give sine smagsløg i kast med.

Vores drikkekort indeholder selvfølgelig også cocktails, mocktails (alkoholfri drinks), forskellige sodavand og vin i både små og store flasker.

Vi sælger ikke mad, da vi er omgivet af mange gode takeaway-restauranter, som byder på et verdensomspændende køkken: Tacos fra Latinamerika, Sushi, Thai og Indisk mad fra Asien, italienske pizzaer og mellemøstlige lækkerier. ”Bring Your Own Food” hedder vores koncept, hvor du selv kan tage din mad med på Café Globen – og du er naturligvis også velkommen til at medbringe bedstemors frikadeller, du skal blot købe dine drikkevarer i baren. Vi har tallerkner og bestik. 

I baren sælger vi snacks til din dine drikke, varme popkorn, nødder, chips, chokolade, osv. 

Rejselitteratur og WiFi

I foredragssalen finder du litteratur om alverdens lande, fx eksotiske rejseberetninger og guidebøger som Lonely Planet og Rough Guides. Du kan også læse De Berejstes Klubs medlemsblad Globen (”Danmarks vildeste rejseblad”), National Geographic Traveller og Wanderlust.

Endvidere har vi selvfølgelig WiFi, så du altid kan komme på nettet. 

Café Globen er med andre ord et perfekt sted at mødes til rejseforberedelser.