Indlæser Begivenheder

AFLYST – Skandinavien rundt med Anette Hallev

29 november 2023 19:00 - 21:00

Anette er desværre blevet syg og er nød til at aflyse aftenens foredrag.

Målet var egentlig at nå Europas nordligste punkt, men det blev til meget mere end det, for efterfølgende skulle rejsen vise sig at blive til mange flere, som rejseleder.
Gennem Sveriges landskab går turen til Stockholm, videre til Finland og uendelige skove, besøg hos Julemanden, som absolut har sommerresidens ved Polarcirklen lige ved byen Rovaniemi. Derfra besøg hos samerne i nord. Hvordan klarer samerne den mørke tid flere måneder om året? Det har jeg spurgt dem om.
Vi når Norge og helleristninger i Alta. Turens højdepunkt Nordkapp og smuk midnatssol inden turen går ned gennem Norge, for at nå Danmark igen. 15/16 dage er der oplevelser for, men så har du også overnattet i mindst 10 byer på vejen!
Jeg vil vove at påstå, at højdepunkterne på turen er meget mere end Nordkapp og plateauet. Danmark, Sverige, Norge og Finland har alle sine højdepunkter. Hvilke vil jeg fortælle om til foredraget.

Anette Hallev er fra 1965, mor til 2 og mormor/farmor til 3 piger.

Mest kendt for Stifter af Eftersøgningstjenesten Genforening i år 2000, som er frivilligt arbejde. Anette er DNA-detektiv og eftersøgningsekspert og over 15.000 sager i rygsækken erfaringsmæssigt.
Forfatter til bogen ”Når døre åbnes” om arbejdet i Eftersøgningstjenesten.

Detektiv-foredrag – Sporløse Slægtninge – er virkelig oppe i tiden og det er dem, der får Genforening til at løbe rundt, for at holde udgifterne minimalt. Måske har du hørt et af dem.

Anette: ”Rejseforedrag er noget helt andet, men ikke desto mindre er det en trend på vej op i min verden og suppleret med eftersøgninger, så er det virkelig spændende!

Jeg har rejst hele mit liv, har boet i Sverige i mine unge år og elsker vores naboland. Der er mange gode minder derfra. Europa har primært været mit sted som historisk rejseleder og -rådgiver.

De seneste år har mine rejser haft relation til at finde mennesker, som sidste år, hvor turen gik til Italien og i år, hvor jeg besøgte en eftersøger i Norge. I øjebikket har jeg en sag i Argentina. Hvem ved, måske går turen dertil lige pludselig.

Nysgerrig på Verden har også bragt mig til Egypten, Tunesien, Senegal og Gambia og andre afrikanske lande, men jeg har jo masser til gode endnu! Varme er rart, men jeg kan nu bedst li´ det golde månelandskab i nord, f.eks. på turen ud til Europaklippen.

Bjerge og vulkaner er jeg også fascineret af, så fremtiden byder på meget mere af disse fænomener, er jeg helt sikker på”

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
onsdag, 29 november, 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:00