Indlæser Begivenheder

Royale trommeslagere i Burundi, lavlandsgorillaer i DR Congo og folkemord i Rwanda

12 september 2023 19:00 - 21:00

Ved DBK medlem Vibeke Frederiksen
Burundi bryster sig med, at de har Nilens sydligste udspring samt at Dr. Livingstone og Stanley har mødtes i landet, og sagt de berømte ord: ’Dr. Livingstone, I presume’. Det er ikke mange traditionelle turistseværdigheder landet kan byde på, men de har de Unesco anerkendte royale trommeslagere, som med imponerende præcision fremfører traditionelle rytmer og dans. Landet byder også på et farverigt hverdagsliv, og gennem udendørs livet får man som beskuende besøgende et fint indblik i hvor hårdt befolkningen må knokle i et land uden særligt mange råstoffer.

DR Congo har derimod masser af råstoffer, men grundet de ustabile forhold, kan de slet ikke udnytte deres gunstige situation. I det østlige DR Congo lever lavlandsgorillaerne, og de er forholdsvis lette at besøg i Kahuzi-Biega National Park. På øen Idjwi, beliggende mellem DR Congo og Rwanda, lever pygmæer under trange kår, og i grænsebyen Goma lever befolkningen i vished om, at områdets aktive vulkaner kan udrangerer deres hjem, såfremt de går i udbrud.

I det vestlige Rwanda lever man også for foden af vulkanerne. Her er nogle af fortidens krybskytter nu beskæftiget i turistindustrien, netop i området hvor Dian Fossey var forgangskvinde for at beskytte gorillaerne. I dag er der etableret et flot og lærerigt museum om hendes kamp samt med informationer om gorillaerne.

Landet er plasteret til med mindesmærker fra folkemorderne. I dag har hutuerne og tutsierne officielt sluttet fred, og lever i ’fred og fordragelighed’.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
tirsdag, 12 september, 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:00