Indlæser Begivenheder

Nairobi-klubben præsenterer Thomas Bo Pedersen: “ASIATISK PLADS SET INDEFRA”

27 september 2023 17:30 - 19:30

Debatmøde arrangeret i samarbejde med Nairobi-klubben om dansk udenrigstjeneste med en kritisk journalist, som selv blev en del af systemet, og nu har skrevet en thriller baseret på egne oplevelser. Forfatteren Thomas Bo Pedersen taler på baggrund af sin nye bog “Hævnen fra Hanoi”, en thriller hvor journalister og journalistik spiller en væsentlig rolle, ikke mindst med bogens stærke fokus på dansk udenrigstjeneste, som forfatteren kender indgående både fra sin tid som journalist og senere som udsendt diplomat.

OM “HÆVNEN FRA HANOI”:
Den danske ambassadør i Bangkok, Franz Heimann, bliver fundet myrdet på et tvivlsomt sidegadehotel. Det thailandske politi afskriver mordet som et jalousi-drab, begået af Heimanns thailandske elskerinde, og det danske Udenrigsministerium skynder sig at feje den pinlige sag ind under gulvtæppet.

En forsumpet dansk freelancejournalist i Bangkok opdager, at sagen forholder sig anderledes. Ambassadørens død viser sig at være en central brik i et terrorkomplot, der både implicerer den danske kongefamilie og USA’s præsident. En hævnaktion der har sin egentlige årsag i Vietnamkrigens grusomheder.

Fortællingen giver også læseren et unikt indblik i Udenrigstjenesten på godt ondt, sådan som forfatteren selv har oplevet det som diplomat for Danmark.

OM FORFATTEREN:
Thomas Bo Pedersen, født 1955. Han har beskæftiget sig med Vietnam i 40 år som journalist, diplomat og senest som direktør i en dansk virksomhed i Vietnam og Laos, med fast bopæl i Hanoi i de seneste 20 år. Under årene i Udenrigstjenesten har forfatteren været udsendt til de danske ambassader i Bangladesh og Vietnam og bl.a. arbejdet som ministersekretær i Udenrigsministeriet og i Danmarks Eksportråd. Thomas Bo Pedersen blogger jævnligt på: https://thomasbopedersen.wordpress.com

OM NAIROBI-KLUBBEN:
Nairobi-klubben er et fagligt forum for medie- og fagfolk, der arbejder med formidling af udviklingsbistand, globale udviklingsspørgsmål, udenrigs- og u-landsstof i dansk eller international sammenhæng, eller som har det som interessefelt. Se mere her

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
onsdag, 27 september, 2023
Tidspunkt:
17:30 - 19:30