Indlæser Begivenheder

Marskstien med mere

02 marts 2023 19:00 - 21:00

I det sydvestligste hjørne af landet ligger Danmarks største marsklandskab. Fladt og frodigt, vidtstrakt og vildt. Vinden er frisk, og himlen uendelig høj. Luften smager salt, og lyset er evigt skiftende.
Det er et barsk og blæsende, men samtidigt er det noget af det mest designede og kontrollerede kulturlandskab i verden, med dens inddigede marskområder, kaldet koge. Gennemvævet af åer og afvandingskanaler, pumpestationer, diger og sluser, der styrer vandet ud i Vesterhavet – og sikrer dem mod stormfloder. Igennem dette landskab går den 54 km lange Marsksti, samt en række kortere stisløjfer. Stien går igennem de hyggelige byer Tønder, Møgeltønder, Højer og Rudbøl, hvor man kan nyde historie, kunst, kultur og musik. Herudover er der forslag til en del afstikkere, bl.a. til Gallehus, Trøjborg Slotsruin, Rømø, Mandø og Fanø. Syd for grænsen går det til Nolde museet, Niebüll, to af havnene samt de nordfrisiske øer.

Ulla Conrad, f. 1973, er grafisk designer og forfatter. Hun har i mange år beskæftiget sig med zen-meditation, mindfulness og vandring, og har tidligere udgivet fire digtsamlinger og vandrebøgerne “Gendarmstien” og “Marskstien”. Hun er født i Nordtyskland, tæt på Marskstien, og bor i dag i Gl Holte.

 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
torsdag, 2 marts, 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:00