Indlæser Begivenheder

Ene kvinde på cykel igennem Iran

04 januar 2023 19:00 - 21:00

Fuldkomment grøn som langturscyklist, ude af stand til at lappe en cykel, men med masser af eventyrlyst og gåpåmod tog Nanna i 2018 cyklen med til Iran og cyklede rundt i fire uger alene. Men hvorfor lige Iran? Iran er nok mest kendt for et islamisk regime, der undertrykker befolkningen og lægger en række restriktioner på især kvinders rettigheder og muligheder.
Samtidig har Iran utroligt meget at byde på – lige fra urgamle oldtidsfund til moderne storbyer, fra konservative landdistrikter til fancy cafémiljøer, store ørkener, dybe skove og snedækkede bjergtinder.
Og dertil er Iran kendt for at være verdens mest gæstfrie land. Faktisk fremhæves det ofte, at Irans egentlige attraktion er iranerne selv!
Og hvorfor lige cykelferie i Iran? Iran er bestemt ikke nogen cykelnation. Der er kun få cyklister og trafiksikkerheden er lav. På cyklen er man altså sårbar, men man kan også blive afhængig af hjælp. Distancer, højdemetre og vejrforhold kan være udfordrende.
Omvendt er der fri teltning nærmest overalt og man kan få cyklen med i langdistancebusserne. På cyklen er man også synlig! Man vækker opsigt overalt – og ofte er der ikke langt fra nysgerrighed til en invitation til et godt måltid mad, et varmt bad og en seng at sove i.
Cyklen er et fantastisk transportmiddel, der kan bringe en langt fra den slagne vej og ud i samfundets kroge.

… og det der med at lappe en cykel, det lærer man!

Kom og hør et fotoforedrag, når Nanna fortæller om sine oplevelser fra fire ugers cykelferie på tværs gennem Iran.

Foredraget varer ca 2 timer med en pause undervejs. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i pausen og til sidst.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
onsdag, 4 januar, 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:00